KONTAKT

095 500 68 08

Pokreni konfigurator prozora
 

Dobrodošli

Dobrodošli na Internet stranice obrta FINESTRA Ilok, čija je osnovna djelatnost proizvodnja PVC stolarije, ograda te proizvodnja aluminijske bravarije.

 

IZO STAKLO (troslojno ili dvoslojno staklo)
 
 
 
 
Staklo je najvažniji element u prozoru kada se radi o toplinskoj, svjetlosnoj i zvučnoj izolaciji, a i o estetskom izgledu. Staklo koje se danas najčešće koristi u građevinarstvu je IZO-staklo.
 
IZO-staklo je sastavljeno je od dvije staklene ploče, debljine 4 mm, koje su po ivici povezane na razmaku od 15 mm. Rubna veza mora ostvariti besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, da ne bi došlo do ulaska vlažnog zraka. Međuprostor je ispunjen suhim zrakom (točka rošenja oko – 30°C) ili plinom.
 
Glavna osobina izolacijskog stakla je da smanjuje toplinsku razmjenu između dva prostora, što ima niz prednosti; smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grijanje, manji je utrošak energije, prijatnije je pored prozora jer se smanjuje propuh, bolje se vidi kroz prozor jer nema pojave kondenzata ili leda na unutrašnjoj strani ploče, mogu se koristiti veće staklene površine za zadanu sobnu temperaturu bez povećanja troškova energije.

Order Xanax (Alprazolam) without prescription in USA A statistically significant difference in complete response in favor of the aprepitant image source.

 
Rok trajanja izo stakla je 25-30 godina.
 
LOW-E izo staklo
 
LOW-E je termoizolirajuće staklo NOVE GENERACIJE.LOW-E smanjuje gubitak topline za 60 – 70% u usporedbi sa standardnim izostaklom. Uzrok je vrlo tanak ali izuzetno djelotvoran funkcionalan sloj od plemenitog metala koji u infracrvenom području djeluje kao reflektor. On se nalazi u staklu na površini koje je okrenute prema prostoru između stakla.
 
Svjetlost i sunčevo zračenje mogu skoro neometano dospjeti u prostor, ali toplinsko zračenje može napustiti isti u samo malom opsegu. Pomoću solarnih dobitaka na toplini (q-vrijednost) i malenih toplinskih gubitaka (k-vrijednost), LOW-E je u stanju sunčevu energiju učiniti korisnom za specijalno pozitivnu toplinsku bilancu (Keq-vrijednost) zgrade.
 
U sve prozore i vrata ugrađujemo Low-E izo staklo.